BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik a 13. havi nyugdíj! Biztonsági őrök kísérik a postásokat

A posta megkezdte a 13. havi és kiegészítő juttatások kézbesítését. Emiatt a postásokra biztonsági emberek, polgárőrök és rendősök felügyelnek.

Dr. Horváth Árpád, a Magyar Posta Zrt. Debreceni Területi Biztonsági osztályának vezetője a szoljon.hu kérdésére elmondta, hogy az e havi nyugdíjak zavartalan, bűncselekményektől mentes kifizetése érdekében fokozott biztonsági intézkedések kerültek bevezetésre.

Az osztályvezető elmondta, hogy ilyen esetekben sem vihetnek magukkal több pénzt a kézbesítők, annak ellenére, hogy az utalványokon nagyobb összeg szerepel. Ennek ellenére a rendvédelmi szervek fokozott figyelemmel kísérik majd a postásokat. Erre az időszakokra a postahivatalok biztonságára is több figyelmet szentelnek, a lehetséges rablótámadások elkerülése érdekében.

De nem csak a posta alkalmazottai vállnak ilyenkor potenciális áldozatokká, hanem a nyugdíjasok is: sok esetben a bűnözők kifigyelik, ki, mikor veszi át a nyugdíját, és megpróbálják megszerezni azt - hívják fel a honlapon a figyelmet. A bűnözők gyakran alkalmazzák azt a trükköt, hogy postai alkalmazottnak adják ki magukat, és azzal érvelnek, hogy véletlenül hamis pénz került átadásra a postás részéről. Ha valaki ilyet tapasztalna, hívja a rendőrséget a 112-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.