BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mintegy 100 magyar kért segítséget Thaiföldön a nagykövetségtől

Thaiföldön körülbelül 100 magyar állampolgár kért segítséget a nagykövetségtől a főváros repülőtereinek lezárása miatt - mondta a bangkoki magyar nagykövet.

 Balogh András hangsúlyozta: nem fenyegeti közvetlen veszély a kint tartózkodókat, ugyanakkor a biztonsági helyzet romlása miatt óvatosságra intette az ázsiai országba utazókat. A diplomata szólt arról is, hogy a thaiföldi üdülőövezetekbe változatlanul közlekedtetik járataikat a légitársaságok - számol be az InfoRádió az MTI alapján.

Balogh András megítélése szerint belátható időn belül nem áll helyre a légi összeköttetés Bangkokkal, ezért a sürgősen hazatérni akaróknak azt tanácsolta, hogy a légitársaságoknál érdeklődjenek a lehetőségekről.

Úgy vélte: erre a malajziai Kuala Lumpuron, a thaiföldi Phuketen vagy az U-Tapao katonai repülőtéren keresztül nyílhat lehetőségük. A délkelet-ázsiai országot évente átlagosan 20 ezer magyar keresi fel; a pihenni vágyók sok esetben közvetlenül a déli tengerparti részekre érkeznek, és nem is érintik a fővárost, Bangkokot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.