BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pártcsatornák születtek, és nekilendült a bulvárosodás - Tölgyessy a médiáról

Stabil gazdasági alap is kell a jó közszolgálati média kialakításához és működtetéséhez – mondta Tölgyessy Péter alkotmányjogász az MR1-Kossuth Rádióban

Pártcsatornák születtek, és nekilendült a bulvárosodás – ez lett a tizenkét évvel ezelőtt megalkotott médiatörvény gyakorlati hatása Tölgyessy szerint. Szükség lenne a valódi közszolgálatra, amely oktat, és politikailag megpróbál semleges maradni.

Ám a mostani törvénytervezet olyan sok hibával sújtott, hogy nem szabad a régi helyett megalkotni és hatályba léptetni. „Mindenáron nem kell új törvény” – mondta Tölgyessy.

A digitalizálódás tömegével teszi lehetővé az új elektronikus médiumok megalapítását. Itt kevés korlát érvényesülne, ám erősödne a tartalomszabályozás. és szélesedne a hatóság közvetlen beavatkozásának lehetősége – mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió Magánhangzó című műsorában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.