BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai százmilliárdos garanciaprogramot hirdetett

Érdemi költségcsökkentéseket kell csinálni, de ma az állam termékeire növekszik a kereslet, s ilyenkor nem szokás leépíteni – fogalmazott Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Gazdaságpolitikai Fórumon elhangzott felszólalásában.

A gazdasági válság hatásai: kevesebb lesz a pénz, beszűkülnek a piacok, s ezért munkahelyek fognak megszűnni. Mintegy 20 százalékkal lett kevesebb pénz a világban a válság kitörése óta - mondta a miniszter.

Kijelentette: "Mi uniós forrásokból, 1400 milliárd forintos csomaggal kívánunk segíteni." Rövid távon ez egy 100 milliárdos mikro-, beruházási-, és forgóhitelekkel vagy a garanciaprogramot jelent. Bajnai továbbá kifejtette: növelik a pályázatok előlegeinek kifizetéseit, segítenek a piacteremtésben, s támogatják a húzóágazatokat, valamint a munkahelyek megőrzését. Emellett a kormány deregulációs lépésekbe is kezdett, s elindult a Reformszövetség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.