BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 100 fővel nő az afganisztáni magyar misszió létszáma

Amerikai katonák egy csoportja érkezett nemrég Magyarországra, hogy közös kiképzésen vegyen részt egy új afganisztáni magyar misszió tagjaival; januárban több mint száz fővel bővítjük a részvételünket az afgán háborúban - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

 A következő év elejétől egy csaknem negyvenfős magyar műveleti tanácsadó és összekötő csoport utazik a térségbe, hogy tagjai úgynevezett mentorai, kiképzői legyenek az új afgán rendőrségnek és egy afgán katonai zászlóaljnak - számol be a KlubRádió az MTI alapján.

Ez - a lap szeriint - azt jelenti, hogy az afgánok kiképzését követően direkt akciókban, fegyveres harcban is részt vehetnek a felkészített helyi katonák vezetőiként az új magyar misszió tagjai az ázsiai országban, ahol már gyakorlatilag minden területen háborús viszonyok uralkodnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.