BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: Krumplit szoktam vásárolni meg tojást, szavazatot nem

A miniszterelnök véleményt mondott Sólyom László újévi beszédéről, és arról, hogy Magyarország olyan ország, amely megérdemli a biztatást a vezetőitől - tudósít a Híradó.

Az elmúlt évtizedben a szocialista kormányok mindig arra törekedtek, hogy a szociális ellátást ne szűkítsék, hanem bővítsék. Azt mondtam, ha nem hasítanak szíjat a hátamból, akkor én nem fogom megengedni. De szíjat hasítottak a hátamból ezzel a világválsággal - a miniszterelnök erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt hétfőn.

Krumplit szoktam vásárolni meg tojást, szavazatot azt nem szoktam vásárolni - reagált a kormányfő azokra az ellenzéki vádakra, amelyek szerint voksokat vett a költségvetés elfogadásának érdekében. Hozzátette, hogy a büdzsé elfogadása tisztességes alkuk sorozata, és szerinte helyes dolog, ha a parlamentben alkudoznak. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy 2006-ban is koalíciót kellett ajánlaniuk, és miniszterelnökként 2006-ban és 2008-ban is az volt a dolga, hogy tisztességesen és jogszerűen megszervezze a kormány többségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.