BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előrehozott választás? Gyurcsány válasza: Nem!

Adót csökkenteni csak külföldi hitelekböl lehetne, külföldi hitel viszont nincs. A kiadások drasztikus csökkentése sem lehetséges - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a Klubrádiónak adott interjúban.

Soha nem fog jószántából utat nyitni olyan politikának, amely a szélsőjobboldalt táplálja és amely a válság közepén csak azt tudja mondani, hogy a kormány mondjon le - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Klubrádió Kontra címü müsorában az elörehozott választás lehetöségét firtató kérdésre.

A kormányfö számára a tavaly márciusi népszavazás után az is kiderült, hogy nem lehet durván megsarcolni az embereket, mert a háromszáz forintos vizitdíjat is szinte egyöntetűen elutasították. Ez azt is megmutatta – mondta Gyurcsány Ferenc - , hogy ha a hétfőn bejelentett lépésekhez képest durvább intézkedéseket hoznak, felborul a társadalmi béke: mert mélyebb reformlépésekkel lehet, hogy hamarabb visszanyerné az ország a hitelképességét, de elszabadulna a pokol.

Példaként hozta fel a kormányfő Ukrajnát, ahol mára a politikai és társadalmi csatározások permanens feszültséget hoztak az országnak és ebből gazdasági hátránya származott keleti szomszédunknak.



Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.