BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány nem számít tüntetésekre

A magyar gazdaság ma nagyobb egyensúlyban van, mint a brit, az olasz és a francia - mondta Gyurcsány Ferenc a Pannon Lapok Társaságának nyilatkozva.

A dunántúli lapokban pénteken megjelenő interjúban a kormányfő arról is beszélt, hogy szerinte nem lesznek tüntetések a válság és a reformok miatt Magyarországon - számol be a Hírszerző az MTI alapján. "Ma Magyarország gazdasága nagyobb egyensúlyban van, mint Nagy-Britannia, Olasz- és Franciaország. Igaz, nagy az államadósság, de kisebb, mint Belgiumé, Írországé és Olaszországé" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő hozzátette: a gazdasági világválság talán fölébreszti az embereket, talán most jobban megértik, hogy mire van szükség. Intézkedések sorozatát kell meghozni egyebek közt az egészségügyben, az adó- és a nyugdíjrendszerben - mutatott rá. Az emberek azonban nehezen viselik a változásokat. Európában kevés kormány tesz annyit a szociális ügyekért, mint Sarkozy Franciaországban, a jövő hónapra mégis az ország történetének talán legnagyobb tüntetését szervezik ellene. Hasonló a helyzet Nagy-Britanniában is - magyarázta Gyurcsány Ferenc. Arra a kérdésre, hogy Magyarországon is számítani lehet-e tüntetésekre, a kormányfő azt mondta: "szerintem nem. Magyarország 2006–2008 között megtapasztalta, hogy ezzel nem oldódik meg semmi".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.