BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bokros: Az MSZP szívtelennek tart, a kétpártrendszer káros

A Fidesz valójában az általam végrehajtott 1995-ös stabilizációból élt. Medgyessy és Gyurcsány pedig szükségesnek találta, hogy rendszeresen és nyilvánosan elhatárolódjon nemcsak az 1995–96-os tevékenységemtől, hanem a későbbi írásaimtól is – mondta Bokros Lajos a HVG-nek.

Arra a kérdésre, elvállalná-e a pénzügyminiszteri posztot egy Surányi György vezette kormányban, Bokros Lajos a HVG-nek úgy válaszolt: nincs „többé-kevésbé program”. Az a program van, amit én ő írt az Élet és Irodalomban. A szerkezeti reformok egybefüggő, radikális, kérlelhetetlen megvalósításának programja.

A lényeg az - mondta - hogy azoknak a szocialistáknak és szabaddemokratáknak az elképzelései, akiknek adott esetben meg kell nyomniuk a szavazógombot az akármilyen kormányfő által képviselt nézetekhez, egybeesik-e azzal, amit ő vázolt. Mint mondta, Lendvai Ildikó nyilván azért zárta ki az első percben a nevét a lehetséges miniszterelnökök közül, mert az MSZP nem ért egyet az elképzeléseivel.

A volt pénzügyminiszter elmondta: a Fidesz szitokszót csinált a nevéből, a szocialisták egyszer sem álltak ki mellette azzal, hogy a Fidesz valójában az általa végrehajtott 1995-ös stabilizációból élt. Medgyessy és Gyurcsány pedig szükségesnek találta, hogy rendszeresen és nyilvánosan elhatárolódjon nemcsak az 1995–96-os tevékenységétől, hanem a későbbi írásaitól is.

Azt mondogatták, hogy „hát még úgy gazdaságilag egyet is értenénk Bokrossal, de hát ő egy szívtelen, szociális érzékenységet nélkülöző alak”, meg hogy az én programom „élő embereken való kísérletezés” volna. Ezek után miféle sorsközösséget vállaljak velük? – tette fel a kérdést Bokros.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.