BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Döntésem végleges" - Gyurcsány elköszönt a parlamentben is

2006 óta annak érdekében érveltünk és küzdöttünk, hogy elfogadtassuk a lakossággal a sokkal mélyebb átalakítások és változtatások szükségességét - közölte napirend előtti parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök.

Azt gondoltuk, Magyarországnak erre van szüksége. Voltak sikerek és kudarcok egyaránt. Erre lehetünk büszkék, illetve levonhatjuk a tanulságot - mondta a kormányfő.

Jó fél év óta egy komoly gazdasági válsággal nézünk szembe. Ezt még inkább kikényszeríti a változások szükségességét. Február 16-án beterjesztettük javaslatainkat az Országgyűlés elé, amely a reformra és a szolidaritásra épült. Szerintem nem lehet más a politika. A következő 2-3 évben muszály lesz ezen lépéseket megcsinálni - fejtette ki.

"Azt javaslom, alakítsunk új kormányt. Széleskörű politikai és szakmai összefogásra van ehhez szükség. Amennyiben én vagyok ennek akadálya, akkor ezt megszüntetem. A konszenzus megteremtése most a legfontosabb. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményezünk az SZDSZ-szel, a Fidesz-KDNP szövetséggel és az MDF-fel, hogy alakuljon egy nemzeti kormány új miniszterelnökkel. Két hét múlva benyújtjuk a konstruktív bizalmatlansági indítványt, és április 14-én megválasztható az új kormány."

Sértődés, rossz érzés nincs bennem, azonban van a korábbinál nagyobb erő. A küzdelmet folytatni fogom országgyűlési képviselőként, s az új kormány támogatójaként. Döntésem végleges és visszavonhatatlan. Köszönöm, hogy szolgálhattam Magyarországot, köszönöm, hogy miniszterelnök lehettem - zárta Gyurcsány Ferenc a beszédet.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.