BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: még egyszer nem fognak "hülyeségeket" megszavazni - Ki, és hogyan látja a válságot?

Lendvai Ildikó szertint nem egy bábfigurát keresnek, mivel az ország választópolgárai nem fognak - még egyszer - "hülyésegeket megszavazni". Navrasics szerint Gyurcsány csak menedéket keres.

Nemzeti kormányra van szükség – jelentette ki a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Lendvai Ildikó.

A szocialisták frakcióvezetője szerint ez az eddiginél nyitottabb, mely nem elsősorban parlamenti, hanem társadalmi támogatásra számíthat. Egyre mélybevágóbb lépésekre van szükség. Ehhez pedig az kell, hogy ne csupán pártpolitikusokból álljon az új kormány, hanem nagyobb arányban legyenek benne párton kívüli szakértők.

Az előre hozott választásokhoz 5-6 hónapra van szükség, ezt csak békeidőben választhatja az ország – tette hozzá. Ezt az időszakot praktikusan nem nagyon lehet lerövidíteni. Nem megoldás a választójogi törvény módosítása sem, miszerint a 3 hónapos kampányidőszakot megkurtítanák – érvelt a szocialista politikus. Felhívta a figyelmet arra, hogy a pártoknak jelölteket kellene állítaniuk, és meg kellene ismertetniük programjukat a választókkal.

Arra a felvetésre, hogy jelenleg nem minden párt rendelkezik programmal, Lendvai azt mondta: világválság van, az ország annyi tanulópénzt megfizetett, hogy hülyeséget nem fog elfogadni a kampányban.

Úgy vélte: kiadáscsökkentés és a szerkezeti reformok továbbvitele, az irány jó, e mentén kell haladnia az új kabinetnek is, csak szélesebb bázisra támaszkodva.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP milyen kormányfői karakterben gondolkodik, azt válaszolta: nem bábut keresnek, hanem miniszterelnököt. Hozzáfűzte: eddig sokan fogalmazták meg azt, hogy Gyurcsány Ferenc személye akadálya az együttműködésnek, mostantól ez nem lehet hivatkozási pont.

Gyurcsány Ferenc ezután sem tűnik el, csupán a háttérbe vonul, és a következő választásokon "új politikusként" lép majd színre - vélte Navrasics Tibor a Fidesz frakcióvezetője tegnap este a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában.

Új időszakot kell kezdeni a magyar politikai életben, és az legtisztább, ha a választópolgárok döntik el, ki kormányozza az országot - mondta Navracsics.

Videó: Navracsics Tibor A szólás szabadságában

Hangsúlyozta: nem azért nyújtják be a parlament feloszlatására tett javaslatot, hogy a képviselők a háttérben újraosszák a pozíciókat, hanem azért, hogy végre pont kerüljön az elmúlt időszak végére, és a választók akarata érvényesüljön.

Dobrev Klára büszke a férjére

Megszólalt Klára asszony, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége. Dobrev Klára a Vasárnapi Blikknek a férje távozása kapcsán azt mondta: „helyes döntést hozott, a lehető legnehezebb döntést, de helyeset! Ha lehet, akkor még jobban szeretem, és nagyon büszke vagyok a férjemre” – nyilatkozta a lapnak Klára asszony.

Gyurcsány Ferenc a hétvégén bejelentette „ha én vagyok az akadály, akkor ezt most megszüntetem”. A kormányfő az MSZP tisztújító kongresszusán jelentette be távozását.

Gyurcsány Ferenc a hétvégén bejelentette „ha én vagyok az akadály, akkor ezt most megszüntetem”. A kormányfő az MSZP tisztújító kongresszusán jelentette be távozását. -->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.