BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MDF: A Fidesz bohóckodása áll a változás útjában!

Orbán Viktor kedden az Echo TV-nek adott interjújában kifejtette, hogy szerinte csak az egységes jobboldal tudja leváltani a mostani hatalmat, de bohócmutatványnak minősítette az MDF múlt heti konstruktív bizalmatlansági indítványát. A Magyar Demokrata Fórum Orbán Viktor tegnapi kijelentésével szemben éppen azt tartja bohóckodásnak, amit évek óta a Fidesz művel - írja az MDF közleménye.

A párt elnöke régóta hangosan követeli a változást, ám amikor erre - az MDF által javasolt konstruktív bizalmatlanság kezdeményezésével - lehetőség kínálkozott, akkor megfutamodott, és bebújt Gyurcsány Ferenc háta mögé – hatalomban tartva így a miniszterelnököt és a kormányt - szól a közlemény.

Az éveken át hitegetett emberek most értetlenül állnak a furcsa helyzet előtt, hiszen pont az állt a változás útjába, akinek konkrét program híján eddig a kormányváltás volt az egyetlen javaslata.

Ezzel szemben az MDF-nek válságkezelő programja és a változást hozó javaslata is van. Mi készen állunk egy reális válságkezelő programot és személyt a Fidesz javaslatára is megszavazni, de ehhez legalább olyan szintű program kell, mint a tudományos- és gazdasági élet jeles szereplői által megfogalmazott reformszövetségi javaslat - áll a közleményben.

Az MDF változást akar: valódi válságkezelő miniszterelnököt, őszinte beszédet és 21. századi megoldásokat. A Fidesszel ellentétben mi nem kívánunk minderre újabb másfél évet várni, nem kívánjuk végignézni, hogy Magyarország teljesen felőrlődik a tétlenkedésben.

Gyurcsány Ferenc leváltására tett javaslatunkat ezért továbbra is fenntartjuk, és reméljük, hogy hamarosan Orbán Viktor is belátja, hogy a személyes hatalomvágy nem lehet fontosabb az ország megmentésénél - zárul a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.