BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MSZP: ne legyen két hatalmi centrum - Gyurcsány lemondott a pártelnökségről is

Gyurcsány Ferenc szerint nem válhat ketté a miniszterelnöki és az MSZP elnöki pozíció - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a párt országos elnöksége ülésének szünetében újságíróknak. A miniszterelnök ma a szocialista pártelnöki posztról is lemondott.

Nyakó István sajtóhírekre reagálva közölte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök továbbra is fenntartja álláspontját, hogy "ha egy pártból jön a miniszterelnök, akkor egyben ő legyen a párt elnöke is". Hozzátette: a kormányfő szerint nem szabad kialakulnia két hatalmi centrumnak egy párton belül - idézi a távirati irodát a BAMA.

A szóvivő elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc mindezt alkalmazta saját helyzetére is, arra gondolva, hogy amikor kormányon van egy párt, akkor a párt vezetése és a miniszterelnöki pozíció ne váljon ketté. Ezt a felvetést az országos elnökség nem tartotta aktuálisnak - tette hozzá. Sajtóinformációk szerint az MSZP elnökségi ülésén Gyurcsány Ferenc felajánlotta, hogy lemond a pártelnöki posztról. A kormányfő az MSZP elnökségi üléséről távozóban erősítette meg a hírt, hozzáfűzve: a jövő heti kongresszuson új elnököt választ a párt.

Az MSZP-nek az a célja, hogy szélesebb politikai támogatással rendelkező kormány alakuljon - mondta Nyakó István. Hozzátette: ezt fogják javasolni az MSZP megyei elnökeinek, akik délután négy órától közös konzultációt tartanak az országos elnökséggel.

A szóvivő közölte: az MSZP tudomásul vette, hogy az SZDSZ jelöltje, Bokros Lajos nem vállalja a jelöltséget. Mint mondta, ennek a ténynek a figyelembe vételével dolgoznak tovább. Közölte azt is, hogy döntések a megyei elnökökkel tartott konzultáció után várhatóak. Az MSZP Országos Elnöksége szombat reggel kilenc óra óta ülésezik a párt országos központjában

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.