BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány Ferenc - Végjáték

Szerdán utoljára ült össze Gyurcsány Ferenc vezetésével a magyar kormány. A szocialista kormányfő valóban történelmet írt: még soha nem volt Magyarországon ennyire népszerűtlen hivatalban lévő politikus.

Utoljára ült össze a jelenlegi összetételben, Gyurcsány Ferenc vezetésével a kormány szerda délelőtt. Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: Gyurcsány Ferenc személyes ajándékkal búcsúzott a kormánytagoktól: a nők egy tollat, a férfiak - köztük Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt - ezüst mandzsettagombot kaptak, amelyen a Magyar Köztársaság felirat látható, és egy stilizált liliom.

Gyurcsány Ferenc az első olyan magyar politikus a rendszerváltás óta, aki kormányzó pozícióból is győzni tudott a választásokon. A szocialista politikus 2002-ben tűnt fel a politika színpadán, és 2004 nyarán sokak által puccsnak tekintett manőverrel lett miniszterelnök.

2006-ban részben a költségvetés fő számainak, az ország valós gazdasági helyzetének eltitkolásával sikerült megőriznie pozícióját. Népszerűsége egészen a 2006 nyarán bejelentett megszorításokig és az Őszödi beszéd nyilvánosságra kerüléséig töretlen maradt, ezután azonban már mint idők legnépszerűtlenebb hivatalban lévő magyar politikusa, próbálta meg vezetni pártját és kormányát.

A meghatározó szocialista politikus végül börleszkbe illő módon vált meg a miniszterelnöki székétől. A kormányváltásról ITT MINDENT egy helyen elolvashat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.