BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Munkáspárti, roma vagy LMP-s? - Kispárti kampány zavar

A nagy pártok mutyizása és a milliárdosok hatalma ellen, a magyar föld védelme, a magyar érdekek képviselete mellett - ismerős szólamok? De vajon melyik párt EP-kampányában (nem) hangzottak el?

A Munkáspárt ma tartja az EP-kampányát záró gyűlését Budapesten,  a József Attila-szobornál; a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma-Roma Összefogás Párt egyáltalán nem is szervez kampányzárót, a Lehet Más a Politika (LMP) pedig a Corvintetőn partizik csütörtökön. Na, ez jól érzékelhető különbség a kis pártok között - illetve nemcsak ez, de a kampányzárók helyszíneinek megválasztásával nagyjából világos üzenetet küldenek a bizonytalan vagy összezavart választóknak – írja a Népszabadság a kispártok kampányait áttekintő elemzésében.

Erre feltehetően szükségük is van, mármint a választóknak, mivel a "futnának még" kategóriában induló tömörülések programjai közti különbségek már sokkal kevésbé egyértelműek.

Ha valaki mondjuk a következő kampányszlogent hallja: "Mi nem forgattunk köpönyeget, mi nem loptunk, mi nem csaltunk, mi nem korrumpálódtunk!", eléggé nehéz eldöntenie, hogy ezt most vajon munkáspárti vagy roma politikus mondta, esetleg egy LMP-s (segítünk: munkáspárti, de egyébként a többi is lényegében ezt mondja, így kívánva megkülönböződni a "piszkos nagyoktól").

"A magyar földnek magyar gazdák, parasztok kezében kell maradnia" - alighanem itt is elkél a segítség, ugyanis a jobboldal és a Munkáspárt szinte szó szerint ezt hirdeti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.