BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Látványosan megdőlt a Fidesz állítása: "Magyarország nem sereghajtó, hanem éllovas"

Magyarország éllovas az európai uniós források felhasználásában - közölte Tukacs István szocialista képviselő a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgáló cég adataira hivatkozva az MTI-vel kedden.

Kiemelte: ezzel látványosan megdőlt a Fidesz állítása, miszerint a kormány elégtelen teljesítménye miatt Magyarország éllovasból sereghajtóvá vált. Tukacs István szerint az ellenzék állítása, miszerint Magyarország seregható lett az uniós források felhasználásban, nem tényeken alapul. Hozzátette: az a kijelentés csak arra jó, hogy a Fidesz támadja Bajnai Gordon miniszterelnököt, aki minisztereként az uniós források felhasználásért volt felelős.

Az uniós források Magyarországnak a munkahelyteremtés miatt nagyon fontosak - szögezte le a szocialista képviselő. Emlékeztetett, a kormány 2013-ig 1400 milliárd forintot fordít erre, 1 800 milliárd forintot pedig az építőipar fejlesztésére – írja a Privátbankár az MTI nyomán.

A KPMG adatai szerint a 2007 és 2013 közötti uniós tervezési időszakban Magyarország volt az első, amely forrásokat hívott le a támogatásokból, illetve 2007-2008-ban időarányosan a nemzeti támogatás 89 százalékát használta fel - közölte Tukacs István.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.