BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válság alatt is kell a luxus: Aranyágyat rendelt a kormány

Az orosz kormány versenytárgyalást írt ki luxusbútorok köztük egy arannyal bevont ágy - szállitására.

A pályázati felhivás felháborodást váltott ki abban az országban, amelynek gazdasága az idei második negyedévben 10,9 százalékkal csökkent - írja a Reuters Moszkvából keltezett jelentésében.

Az orosz belügyminisztérium közölte, hogy cseresznyefából készült ágyat akar, és a fejrészt és a lábtámasz diszitő elemeit 24 karátos aranyréteggel kell bevonni. 

A bútortender teljes értéke 24,4 millió rubel (755,900 dollár) a beszerzési ügynökség zakupki.gov.ru honlapja szerint. A tenderre vonatkozó közlemény szerint az ágyat a belügyminisztérium központjába kell szállitani, a többi tételt Moszkva külső részében egy ekluziv villanegyedben található címre.

A Vedomosztyi című orosz lap szerint ebben a kerületben laknak a belügyminisztérium magas rangú hivatalnokai, állami lakásokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.