BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Parlament elé vonultak a tűzoltók - szirénával üzentek

Csaknem ezer tűzoltó és ötven tűzoltókocsi üzent szirénaszóval a parlamenti képviselőknek.

Mivel csak az önkéntes és a szabadnapos tűzoltók jelentek meg a hétfői Parlament elé szervezett demonstráción, ezért a várt kétezer fő helyett csak mintegy ezer fős tűzoltósereg vett részt a tüntetésen.

A létszámot azonban kipótolta az a csaknem 50 tűzoltóautó, amelyek az ország minden pontjáról érkeztek, hogy szirénaszóval üzenjenek a parlamenti képviselőknek.

"Azért vagyunk itt, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy másoknak segíthessünk" - jelentette ki Bende Péter a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság vezetője. A Magyar Tűzoltószövetség vezetője szerint a tervezett 35 milliárdos költségvetésük helyett legalább 36,5 milliárdra lenne szükségük, hogy biztosíthassák a működéshez szükséges feltételeket.

A tűzoltók ezután "Gyertek ki, gyertek ki!" skandálások közepette a Parlament parkolójába vonultak, hogy petíciót adjanak át a képviselőknek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.