BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó: Hétmillióra büntettek, nem fellebbezek

Nem bántam meg a miniszterséget, még akkor is, ha házépítésem miatt sokak szerint túlbüntettek. Nem fellebbeztem, befizetem a hét milliót, nem teszem ki magam további élcelődésnek – mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Vasárnap Reggel hetilapnak.

A Vasárnap Reggel hetilapnak adott exkluzív interjújában Oszkó Péter pénzügyminiszter elmondta: befizette a rá kiszabott hétmilliós büntetést és feltárta a valóságot a házában épült lehallgatásbiztos helyiségről is.

Vasárnap Reggel: Megbánta már, hogy pénzügyminiszter lett?

Oszkó Péter: - Nem. Ezt a feladatot egy évre vállaltam. Válságkezelésre szerződtem, és ennek a munkának a nagy része egy év alatt elvégezhető. Hosszabb távú politikai ambícióim nincsenek.

De máris bukott vele, nem is keveset, hiszen ha nem lenne miniszter, talán nem büntették volna meg több mint 7 millióra, amiért eltért az építési engedélytől házépítése során.

Oszkó Péter– Ha ezt áldozatnak kell minősíteni, akkor nem ez a legnagyobb, amit meghoztam. Cégvezetőként anyagi körülményeimet tekintve a jelenleginél sokkal jobb feltételek között dolgoztam. Azokat a véleményeket én is olvastam, hogy engem túlbírságoltak ebben az ügyben.

És mit tesz, fizet?

Oszkó Péter– Nem fellebbeztem a döntéssel szemben. Az egész eljárás alatt a hatóság rendelkezései szerint jártam el, továbbra is így teszek, és nem teszem ki magam további politikai élcelődésnek.

Mit fog csinálni a minisztersége után?

Oszkó Péter – Nem tudom. Most a miniszteri munkára összepontosítok. De sokat tanultam.

Abból, hogy a házában épült egy lehallgatás-biztos helyiség, arra lehet következtetni, hogy fontos szerepre készül.

Oszkó Péter – A házamban valóban van hangszigetelt helyiség, arra a célra, ha zenészbarátaimmal vagy a fiammal zenélünk. Bárki le tudná hallgatni, ha akarja. A zeneszobából csak a hazai politikai kommunikáció csinált titkosszolgálati süketszobát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.