BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cégtemetők Szabolcsban

A gazdasági válság első évében megugrott a felszámolási eljárások száma.

A gazdasági válság első éve alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében nőtt leginkább a felszámolási eljárások aránya. A részletes vizsgálatok azonban arra is rámutatnak, hogy Szabolcsban a romló tendenciát nem elsősorban a gazdasági környezet megváltozása okozta, hanem inkább az úgynevezett cégtemetőkben bekövetkezett „céghalálozási” arányok növekedése.

Érdekes módon amíg az ország egészében 1000 társas vállalkozásból átlagosan 10 ellen indul felszámolási eljárás fél év alatt, Nógrád megyében 1000-ből 26 ellen indult ilyen eljárás az idén az első fél évben, ez 12-vel több, mint egy évvel korábban. A második helyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szerepel, ahol egy év alatt 1000 cégre vetítve tízzel növekedett a felszámolások aránya.

A felszámolások számának indexe alapján Szabolcs ugyan nem került a legrosszabbak közé, de ennek hátterében rendkívül magas alapadata áll: 2008 első fél évében 1000 társas vállalkozás közül itt negyven szűnt meg, és ez az érték emelkedett 2009 második felében ötvenre.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.