BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tervezhetőséget várnak a cégek

Tízezer milliárd dollárnyi beruházást indíthat el egy hosszú távú globális klímavédelmi egyezmény

Több tucat nagyvállalati felső vezető is Koppenhágába utazik a hétfőn kezdődő klímavédelmi világkonferencia alatt, hogy az üzleti élet szempontjából kívánatos mederbe próbálja terelni az ENSZ-tagállamok tárgyalásait.

Ahogy a dán fővárosba készülő topmenedzserek egyike, Caio Koch-Weser, a Deutsche Bank-alelnök fogalmazott: érdemi megállapodásra van szükség ahhoz, hogy a vállalatok tisztában legyenek a 2012 után várható szabályokkal, ár- és kockázati viszonyokkal.

A Royal Dutch/Shell vezérigazgatója, Peter Voser, a Duke Energyt irányító James Rogers, a Statoil első embere, Helge Lund vagy a China Power International élén álló Li Hsziao-lin technológiai fejlesztések és más beruházások hosszú távú tervezéséhez vár iránymutatást. Ám távolról sem csak az energiaszektor számára lehet sorsdöntő a december 7–18. között zajló alkudozás: a Coca-Colát vezető Muhtar Kent például szintén részt vesz a klímakonferenciát kísérő, december 11-re tervezett üzleti fórumon.

A hatalmas elvárások dacára egyre kevésbé tűnik reális célkitűzésnek, hogy Koppenhágában sikerül létrehozni a 2012-ben lejáró koppenhágai jegyzőkönyvet felváltó globális megállapodást.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.