BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Zöld terror” Davosban

Kiszállítják luxusautóikból a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) szervezői azokat az előkelőségeket, akik túlságosan légszennyező járművel érkeznek a találkozóra.

A WEF eredetileg arra kérte a résztvevőket, hogy nagy fogyasztású limuzinjaik vagy terepjáróik helyett lehetőség szerint valamilyen „zöldebb” technológiával hajtott járművel menjenek Davosba. Aki pedig erre nem hajlandó, annak a járművét megvizsgálják, és csak megfelelő kibocsátási értékek mellett kaphatja meg azt a zöld kártyát, amellyel bejuthat a fórum őrzött területeire.

A WEF szóvivőjének nyilatkozata szerint az intézkedés hatása egyértelműen érzékelhető – írja a Times Online. Míg tavaly rengeteg egyterű és egyéb „benzinfaló” jelent meg a találkozón, idén sok takarékos vagy hibrid hajtású jármű érkezik, és az sem ritka, hogy több vendég osztozik egyetlen kisbuszon.
Civil szervezetek ugyanakkor azonnal kritikával illették a kampányt, rámutatva, hogy a hiába érkeznek környezetbarát járműveken Davosba a WEF vendégei, ha előtte Zürichbe vonat helyett repülőn vagy helikopteren utaztak, hogy aztán csak ott váltsanak zöld alkalmatosságra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.