BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Turul, korona, web2 - Íme a Jobbik kampánya

A radikális jobboldali Jobbik a felmérések szerint biztos parlamenti befutó. Programjának néhány pontját a Figyelő hetilap foglalta össze.

A párt a fiatalok minden korosztályát megcélozza. Ott vannak a Twitteren, a Facebookon, az iWiW-en. A Figyelő által megkérdezett, a web látogatottságát mérő cégek szakértői becsült adatok alapján valószínűnek tartják a napi félmilliós kattintást ezekre az oldalakra, ami nem kis teljesítmény.

A Jobbik programjában fő helyenáll az elszámoltatás; roma- és politikusbűnözők számonkéréséről beszélnek. A párt a Szent Korona-tan jegyében írná újra az alkotmányt, az állami vezetők a koronára tennének esküt. A határon túli magyarok a választójogot is magába foglaló kettős állampolgárságot kapnának.

A gazdaság helyreállítása érdekében kis- és középvállalatokat támogató adószabályokat léptetnének életbe, s a hazai áruk forgalmazására nemzeti kereskedelmi láncolatot hoznának létre. Ez utóbbit Turul néven már szervezik - írja a hetilap.

A Jobbik felülvizsgálná a szociális támogatási rendszert, s kizárólag azok kapnának a jövőben akármilyen segélyt, akik ténylegesen dolgoznak.

Büntetőjogilag kétségkívül az egyik legvitathatóbb módosítást a párt államfőjelöltje, Morvai Krisztina büntetőjogász jegyzi, aki 12 évre szállítaná le a büntethetőség korhatárát.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.