BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Jobbik miatt nem lesz meg a Fidesz kétharmada?

Utcai akciókra és még erőteljesebb kampány-áradatra lehet számítani a választásokig hátralévő időben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ágh Attila.

A politológus szerint a Jobbik-Fidesz duplapárti jelensége akadályozhatja meg a legnagyobb ellenzéki párt kétharmados győzelmét.

A választásokig hátralevő napokban felerősödik a kampány, többek közt látványos utcai akciók is várhatóak, elsősorban az LMP és a Jobbik részéről – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ágh Attila.

A politológus szerint arra nem érdemes fogadni, hogy a Fidesz egyszerű többséget szerez-e, az viszont már kérdéses, hogy meg lesz-e a kétharmados többsége, ugyanis van egy 15-től 25 százalékig terjedő szavazótábor, amely a Fidesz és a Jobbik között hullámzik.

A Fidesznek nem csupán a választói bázisának, hanem a szervezőinek egy része is átpártolt a Jobbikhoz néhány választókerületben, sőt a Jobbik korábbi Fidesz aktivisták gyakorlott segítségével gyűjtötte össze a kopogtatócéduláit – hangsúlyozta a politológus, hozzátéve: ez a duplapárt jelenség bonyolulttá teszi a helyzetet, és lehet, hogy ez gátolja meg a Fideszt abban, hogy kétharmados többséget szerezzen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.