BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebből épül az új komáromi híd, mint a Margit-híd felújítása

Hónapokon belül aláírja a szlovák és a magyar fél az új komáromi hídról szóló nemzetközi szerződést. A már meglévő Erzsébet híd az új híd megépülése után belvárosi hídként funkcionálna tovább.

Az új híd megépítése immár bizonyos, csak az a kérdés, mikor készül majd el. Ez is kiderült azon a tájékoztatón, amelyet Zatykó János Dél-Komárom és Bastrnák Tibor, Észak-Komárom polgármestere tartott.

A Bumm.sk jelentése emlékeztet arra, hogy március 4-én a szakértői szlovák-magyar vegyes bizottság Pozsonyban megállapodott arról, hogy az új híd a két Komárom nyugati részén fog megépülni, s döntés született arról, hogy a híd megépítéséről szóló nemzetközi szerződés szövegét 30 napon belül a magyar fél dolgozza ki és megküldi a szlovák fél számára véleményezésre.

A híd megépítése kevesebb, mint 67 millió euróba kerül, amiből mintegy 40 millió eurót a magyar oldalon és 27 millió eurót a szlovák oldalon történő munkálatokra kell költeni. A két összeg közötti különbség annak köszönhető, hogy a magyar oldalon több rákötő utat kell építeni. A komáromi híd a maga nemében viszonylag olcsó beruházás, hiszen például a Margit híd felújítása több mint 105 millió euróba kerül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.