BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lengyel László: gyenge lábakon áll a Fidesz kétharmada

Orbán Viktor nem engedheti meg, hogy ne üssön oda Jobbiknak, mert eddigi hallgatásával átengedte a terepet a szélsőségeseknek – mondta az atv.hu-nak adott interjúban Lengyel László. A politológus szerint a Fidesz követhetné Sarkozy francia elnök példáját, aki azt mondta, a szélsőjobbra szavazó települések nem kapnak pénzt az uniós támogatásból.

A szélsőségesek megtűrésének doktrínáját el kell vetnie Orbánnak, kiderült, hogy a Jobbikkal kormányozni nem lehet és nem is szabad – mondta az atv.hu-nak adott interjújában Lengyel László. A politológus szerint a Fidesznek Nicolas Sárközy, francia elnök példáját kellene követni, aki 2007-ben közölte, ha ő lesz az elnök, a kormány egyetlen eurocentet sem fog adni azoknak a városoknak, akik a szélsőjobbra szavaztak.


A politológus szerint egyébként már most is lehet látni, hogy a Fidesz a hallgatásával átengedte a terepet a Jobbiknak. A saját radikális szavazóbázisának egy része már úgy érzi, mivel nem szólal meg a Fidesz, ezért az ő érzelmeit egyedül a Jobbik fejezi ki. Ezek a választópolgárok korábban Orbán Viktorékra szavaztak volna.

Lengyel László szerint egyébként egyre kevésbé látszik, hogy meglesz a Fidesz áhított kétharmada, megítélése szerint ugyanis az MSZP és a Jobbik támogatottságának egyaránt lejjebb kéne lennie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.