BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MSZP-Jobbik futás: hol tart a pártok csatája?

Az éllovas Fidesz– KDNP-lista támogatottsága csökkent, és ezzel két és fél év óta először 60 százalék alá esett az ellenzéki pártszövetségre jutó szavazatok aránya (a választani tudó „biztos” szavazók körében). - derül ki a HVG számára készített Medián felmérésből.

A második helyért folytatódik az MSZP és a Jobbik versenyfutása, mégpedig úgy, hogy mindkét párt szavazótábora növekedett.

Az MDF és az LMP továbbra sem jutott túl az 1-2 százalékos szinten, igaz, náluk egyelőre az a fő kérdés, hogy hány helyen tudnak területi listát állítani. Mihelyst ez – ezen a hétvégén – eldől, nagyobb megbízhatósággal lehet előrejelzést készíteni az esélyeikről.miközben négy éve ugyanebben az időszakban 52-ről 59 százalékra nőtt a magukat biztos szavazóknak mondók aránya.

Változatlanul a Jobbik szimpatizánsai a leginkább elkötelezettek, és a párt még az elmúlt egy hónapban is tudott mozgósítani (híveinek februárban 76, március közepén 79 százaléka „biztos” szavazó). A Fidesz-közönség mobilizáltsága ez idő alatt valamelyest visszaesett (67-ről 64 százalékra), az MSZP-seké viszont erősödött (63-ról 67 százalékra).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.