BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nézze meg mi vár Önre Fidesz-országban!

Alkotmánymódosítás, a rendőrség megerősítése, az állami bürokrácia leépítése, kettős állampolgárság – a HVG összeállítása szerint ezekre az intézkedésekre lehet számítani a Fidesztől, ha hatalomra kerül.

Minden korábbinál nagyobb arányú választási győzelem kapujában látszik állni a Fidesz, sokan azonban azt se tudják, mire készül egyáltalán a jobboldali párt – olvasható a HVG-ben. A hetilap éppen ezért összegyűjtötte azokat a társadalompolitikai intézkedéseket, amelyeket a Fidesz nagy valószínűséggel meg is lép, persze csak ha megnyerik a választásokat.

Alkotmányrevízió
Több ponton készül megváltoztatni az 1989-es köztársasági alaptörvényt a Fidesz. Például a jelenlegi 386-ról 200 főre csökkentenék a parlament létszámát. Megváltoztatnák a jelenlegi ideiglenes alkotmány bevezetőjét is: a módosítás a nemzeti öntudatot és a belső kohéziót kívánná erősíteni.

Erős állam
A jelenlegi 2600 rendőr helyett 9685 körzeti megbízottat foglalkoztatna a Fidesz. Az országot 745 rendőrségi körzetre készülnek felosztani, ezek mindegyikében 13-13 egyenruhás szolgálna. A többszörös visszaeső bűnelkövetőkkel szemben életbe léptetnék a három csapás törvényt. Ez alapján, aki harmadszor követ el személy elleni súlyos bűntettet, az a kiszabható büntetési tétel maximumának a kétszeresét kapná. Amennyiben a megduplázott büntetés meghaladja a 20 évet, a bírónak tényleges életfogytiglant kell kiszabnia.

Takarékoskodás
Egy új jobboldali kormány az előzetes ígéretek szerint a 66 fős Fővárosi Közgyűlés létszámát a felére, a megyeházak küldötteinek számát pedig 20-30 százalékkal csökkentené.

Szent házasság
A Fidesz hatalomra kerülése esetén a Ptk. újra előírná a férjek és a feleségek számára a házastársi hűséget. Az egyházi házasságkötési ceremóniát egyenjogúsítanák a polgári esküvővel, vagyis a hívő pároknak elég volna a templomban kimondani a boldogító igent.

Oktatás
A közoktatásban újra bevezetné a kötött tantervet a Fidesz, és visszaállna a bukás intézménye is, vagyis újbóli osztályismétlésre lehetne kötelezni a gyerekeket.

Határon túli magyarok
Választási győzelem esetén a Fidesz lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését.

Felelősségre vonás
A Fidesz a 2006. őszi rendőri erőszak elkövetőit éppúgy felelősségre kívánja vonatni, mint a különféle korrupciós ügyek részeseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.