BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reuters: Jobbik-nyomás a Fideszen

Magyarország második legnagyobb politikai pártjává válhat a választások után a Jobbik, és ez korlátozni fogja a Fidesz-kormány mozgásterét - vélekedik ma közzétett elemzésében a Reuters.

A brit hírügynökség Giró-Szász Andrást, a Századvég alapítvány ügyvezető igazgatóját idézi, aki szerint "a Jobbik szélsőségesen populista retorikája nagy nyomás alá helyezi majd a következő kormány politizálását".  Az elemzés készítője, Dunai Márton úgy fogalmaz: az a klasszikus forgatókönyv érvényesül, amely szerint a gazdasági válság közepette a nagy számú roma kisebbséget teszik meg bűnbaknak.

A Jobbik nem utolsó sorban a "jóléti rendszeren élősködők" elleni kirohanásainak köszönheti népszerűségét, aminek révén megakadályozhatja a Fidesz kétharmados parlamenti többségét. A Reuters elsősorban az Ózdhoz hasonlóan magas roma lakosságú, viszonylag szegény településeken jósol nagy sikert a radikális pártnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.