BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több támogatója lenne a Jobbiknak, mint az MSZP-nek

A múlt hét óta nőtt a Fidesz és a Jobbik támogatóinak tábora is – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

Az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 45 százalék (előző héthez képest +5 százalék), az MSZP-é továbbra is 11 százalék, a Jobbiké 12 százalék (+4 százalék). Az aktív szavazók körében – azaz akik két szűrőkérdés alapján is biztosra ígérik a részvételüket a következő választáson – a Fidesz 53, az MSZP 12 és a Jobbik is 12 százalékot szerezne. Az aktív szavazóknak már csak az ötöde (19 százaléka) nem tudja, vagy nem mondja meg, kire szavazna.

A kutatásból az is kiderül, hogy éles verseny a parlamentbe való bejutásért az LMP és az MDF között. A Nézőpont Intézet 11. heti választáskutatása azt mutatja, hogy potenciálisan mind az MDF, mind az LMP elérheti az 5 százalékos küszöböt. Ehhez azonban ugyanazokat a szavazókat kell megszólítaniuk, tehát a következő hetekben – amennyiben a listaállítás sikeres lesz mindkét párt esetében – éles küzdelem várható közöttük a még el nem köteleződött, de potenciálisan általuk megszólítható szavazókért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.