BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A győzelem biztos, a kétharmad nem

A megkérdezettek negyede-harmada nem válaszol a közvélemény-kutatók kérdéseire

Egyértelmű Fidesz-fölény, négypárti parlament, LMP-bejutás, MDF-kiesés – ez a közvélemény-kutató, illetve mandátumbecslő intézetek legújabb méréseinek, elemzéseinek konszenzusa a 2010-es parlamenti választások vasárnapi, első fordulója előtt.

Általában egyetértés van abban is, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetségnek meglesz-meglehet a kétharmados többsége. Mindeközben azonban továbbra is jelentős a bizonytalanok aránya, ugyanis a „nem tudja/nem válaszol” arány a legkisebb ilyet mérő Mediánnál is 24 százalékos, de van olyan intézet, amelynél a ráta 36 százalékot tesz ki.

Nemcsak a Fidesz-győzelem látszik egyértelműen, hanem az is, hogy a választási programoknak a voksok alakulásában semmi szerepük nincs. Az idén egy közgazdászokból álló csapat igyekezett számszerűsítve is megítélni a programokat, amely meglepő – igaz, többek által vitatott – eredményt hozott.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.