BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: Amint lehet, neki kell állni az adócsökkentésnek!

Fenntartja állítását a Fidesz, miszerint a hivatalosan közölt tizenegy százalékkal szemben ma 16-17 százalék a munkanélküliek aránya az országban – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában. Kijelentette: ha Fidesz-kormány alakul, nem kérnek türelmi időt a választásokat követően.

Vitába szállt Korózs Lajos munkaügyi államtitkárral Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a Duna Televízió Hattól Nyolcig című műsorában. Korózs korábban megvédte a statisztikai hivatal munkanélküliségre vonatkozó tizenegy százalékos adatát. Szijjártó pedig kitart amellett, hogy 16-17 százalék ma azok aránya, akiknek nincs tisztességes megélhetést biztosító rendszeres kereseti lehetőségük. A két adat közti különbségért a fideszes politikus a szerinte hibás nyilvántartási szabályokat okolta.


 
A szakképzés átalakítása alapvető fontosságú feladata lesz a Fidesznek, ha kormányra kerül. A cél az, hogy megfelelő színvonalú munkaerő álljon rendelkezésre a betölthető és az újonnan létrehozandó munkahelyekre. 
 
Ha Fidesz-kormány alakul, a kabinet nem kér és nem is kaphat türelmi időt a cselekvésre – jelentett ki Szijjártó Péter, aki szerint nem lesz idő várni az intézkedésekkel az őszi önkormányzati választásokig. Gyorsan el kell zárni a korrupciós csatornákat, a végkielégítések rendszerét meg kell változtatni, a bürokratikus eljárásokat meg kell szüntetni. És az adócsökkentéssel sem lehet várni, minél gyorsabban, minél nagyobb mértékben kell azt meglépni – mondta Szijjártó Péter. 
 
Arra felvetésre, hogy Matolcsy György, a Fidesz gazdasági szakértője is azt mondja: lehet, hogy csak jövőre kezdődhet az adócsökkentés, Szijjártó úgy reagált: „Amint lehet, neki kell állni. Abban igaza van Matolcsy Györgynek, hogy egy nagyon hosszú átadás-átvételi folyamat is lehet, hiszen a mostani kormány az adatok eltitkolásában, hamisításában egészen kiváló teljesítményt nyújt”.
 
Az országnak nyújtott IMF-hitel esetleges újratárgyalásáról a Fidesz elnöki stábjának vezetője azt mondta: a valutaalapnak is az érdeke, hogy Magyarország vissza tudja fizetni a hitelt, hogy az országban stabil legyen a gazdaság. „Amikor megkötötték a szerződést, más körülmények álltak fenn, más körülmények vannak most.” – mondta Szijjártó Péter a Duna Televízióban.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.