BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tesz arról Gyurcsány, hogy le ne írják: eljött az idő

Tesz arról Gyurcsány Ferenc, hogy senkinek se jusson az eszébe leírni őt: széleskörű konzultációt kezdeményezett arról az általa dolgozatként aposztrofált írásról, amely az elmúlt évek értékelésével és jövőbeni kitekintéssel foglalkozik.

Blogjában úgy fogalmaz: "...eljött a megbeszélés ideje. Dolgozom a saját értékelésemen. De szeretném, hogy még mielőtt véglegesítem, mások is véleményt mondhassanak róla. Kíváncsi lennék a párt tagjainak, a baloldal támogatóinak reakciójára, amit természetesen megfontolnék dolgozatom véglegesítésekor."

Azt is nyilvánvalóvá teszi a bejegyzésben, hogy a párt tagságára kíván építeni, s nem az MSZP vezetőire. Személyes találkozókra is számít, de arra is, hogy írásban kapjobn ötleteket, véleményeket dolgozatával kapcsolatban.

Kérdés, mi lesz ennek a konzultáció-sorozatnak a vége? Hiszen a blogbejgyezés érzékelhetően tovább élezi az amúgy is tapasztalható feszültséget a párt jelenlegi vezetése, számos prominens tagja és a Gyurcsány között. Sokan már arról beszélnek, hogy szakad az MSZP: egyrészt a tegnap frakcióvezetővé is jelölt Mesterházy Attila vezette csapatra, másrészt a Gyurcsány-követőkre.

Ezt a nézetet látszik az is alátámasztani, hogy egyfajta lázadás tört ki a kisebb alapszervezetek körében: több városi MSZP-vezető és megyei pártelnökségi tag fenyegetőzik azzal, hogy kilép a pártból, ha Gyurcsány nem kap vezető szerepet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.