BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: gyáván és ostobán politizált az MSZP

Nem meglepő a választás végeredménye, mivel az MSZP gyáván és ostobán politizált – olvasható Gyurcsány Ferenc röpirattervezetében.

Az MR1-Kossuth Rádió birtokába jutott az a röpirattervezet, amelyben Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök meglepő kijelentéseket tesz.

Gyurcsány Ferenc például röpiratában azt állítja, csak a 2006-os választás után értesült arról, hogy milyen helyzetben van az államháztartás. Holott 2006-ban a volt kormányfő a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy már az év elején látszott, hogy a hiány tarthatatlan.

Gyurcsány a választások eredményéről is megjegyzést tett röpiratában. Szerinte az MSZP-kampány hibás alapvetésből indult ki, és saját céljaihoz képest is elbukott: a Fidesz győzött, de az MSZP verte meg magát, gyáván és ostobán politizált.

Gyurcsány Ferenc szerint a kampánnyal nem technikai, hanem politikai problémák voltak: az MSZP egészének a mondanivalója mindössze annyi volt, hogy állítsák meg a Jobbikot vagy a Fideszt.

Gyurcsány Ferenc szerint öt dolgot kell tenni: egyértelművé tenni az MSZP politikai profilját, az elmúlt nyolc év vezetőinek menniük kell, de nem véglegesen, hatékonyan vezethető párttá kell tenni az MSZP-t, el kell vágni azt a mai pártfinanszírozás roncsoló gyakorlatától, és újjá kell szervezni a baloldal társadalmi hátterét. A vitairatot azzal zárja: nincs kétsége abban, hogy a baloldal, a nemzeti progresszió ügye túléli mai válságát, a kérdés csak az, hogy ennek bázisa a mai MSZP, vagy valami más lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.