BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parlamenti ceremónia: Újabb gondok az alakuló ülés előtt

Nem megy simán a parlament alakuló ülését megelőző aláírási ceremónia - jelenti az Origo tudósítója a helyszínről.

Az új frakciók politikai nyilatkozatot írnának alá arról, hogy milyen bizottságok működnek majd az új parlamenti ciklusban és azoknak kik lesznek a vezetői.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az új parlamenti frakciók pénteki megbeszélésén azt mondta, antidemokratikus eljárásnak tartja, hogy az MSZP kétségbe vonja bizottsági tagságukat, mert a Jobbiknak ugyanolyan jogai vannak, mint a többi pártnak.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője közölte: a Fidesz-KDNP frakciószövetség nem fogja megengedni, hogy bármely politikai erő obstrukcióval kezdje a parlamenti munkát, és azt sem, hogy bármely politikai erő megakadályozza az Országgyűlés munkáját.

Lázár ezzel arra reagált, hogy Mesterházy módosító indítványt nyújtott be ahhoz a politikai megállapodáshoz, melynek lényege, hogy a függelék tartalmát csak azzal a kitétellel fogadják el, hogy ha a parlament nemzetbiztonsági bizottságában a Jobbik sem elnöki, sem alelnöki, sem bizottsági tagsági helyet nem kap.

Tegnapi feszültségek

Döntöttek a pénteken benyújtandó törvényjavaslati csomagról is: ebben kettő szerepel, a kormányalakítást segítő, illetve a kisebb parlamentről szóló törvényjavaslatok.

A kettős állampolgárságról szóló javaslat viszont csúszik, csakúgy mint a kormány megalakításának időpontja, amely május 28-ra tevődött át.

Sajtóinformációk szerint az MSZP-ben egyre nagyobb a hatalmi harc, és folyamatosak a háttéralkuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.