BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Illegális varrodát találtak Budapesten

„Márkás” ruhákat készítő varrodát lepleztek le a pénzügyőrök Budapesten.

A Józsefvárosi piachoz közel eső épület belülről bezárt ajtaját többszöri felszólítás ellenére sem nyitották ki a bent tartózkodók, így azt felfeszítették a vámosok. Az ajtó mögött szabályos „üzemre” bukkantak: három nagy teljesítményű varrógép, szitanyomó berendezés, valamint 15 darab, védett márkajelzéseket ábrázoló szitaklisé került elő. A „gyártósorhoz” tartozott egy padlás is, ahol a márkásított, kész termékeket tárolták.
 
Az ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik varrógépen egy Magyarországról korábban már kitiltott vietnámi állampolgárságú nő dolgozott – közölte Sipos Jenő, a vámhatóság szóvivője.

A közel 6 millió forint értékű, 1150 különféle védett márkajelzésű ruházati terméket (pólókat, tréningruhákat), a szitanyomót, a hozzá tartozó kliséket, továbbá a varrógépeket lefoglalták és eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen iparvédelmi jogok megsértése bűntett miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.