BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: Felfüggesztjük a szabadságharcot? Orbán hiába taktikázik

Hiába taktikázik a kormányfő, a változásokat lehet halogatni, de nem lehet elkerülni. A kétharmadot nem zavaros nyilatkozatok kifüggesztésére, hanem mélyreható kormányzati intézkedések sorára kellene használni - írja Gyurcsány Ferenc blogjában.

"Szokás szerint gyors internetes szörfözéssel kezdődött a reggel.
Olvasom, hogy mégis csak tárgyalni fogunk az IMF-fel. Ezek szerint felfüggesztjük a szabadságharcot?" - teszi fel a kérdést a volt miniszterelnök a blogjában.

"Átfutom Mellár Tamás interjúját. Mellár tanárom volt még az „átkosban”. Kedveltem, tiszteltem, azok közé tartozik, akik nem a rendszerváltozás után lettek jobboldaliak. Mellár most is egyenesen beszél.

Az első befolyásos jobboldali közgazda, aki nyíltan bírálja Orbán kontár 29 pontját. Tévedésnek minősíti a járulékcsökkentésre vonatkozó választási ígéretet, nem ért egyet az egykulcsos adóval, megfontolná a vagyonadó bevezetését. Ritka a jobboldalon az ilyen egyenes beszéd.

Kíváncsi lennék, hogy azok a közgazdászok, akik a tavalyi költségvetési vita idején, majd a választások környékén is 7-8 százalékos hiányról beszéltek, most mit gondolnak akkori szerepükről. Vajon büszkék magukra? Vagy a volt jegybankelnök, aki legalább ezer milliárd forinttal szerette volna csökkenteni az állami kiadásokat és szerkezeti reformokat követelt, most miért van csendben?"
 
A továbbiakban a kormányt illeti kritikával Gyurcsány Ferenc, és a harmadik köztársaság "züllesztését" vizionálja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ma délelőtti közleményében azt írja, hogy nincs szükség újabb IMF kölcsönmegállapodásra. Tegnap este attól volt hangos a sajtó, hogy ősszel folytatódnak a gazdaságpolitikai tárgyalások az IMF és a kormány között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.