BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Balogh: Nincs szükség erős emberre az MSZP-ben

Inkább az eszmék tartsák össze az MSZP-t, mint egy erős ember - véli a párt elnökhelyettese, aki szerint erőteljesebb fellépésre ugyan szükség van, de annak nem szabad a pluralizmus rovására menni

A megújulás már megkezdődött az MSZP-ben, de radikális változások még nem következtek be – jelentette ki a Balogh András, az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Mint mondta: a valódi megújulás csak akkor következik be, ha az MSZP a modern európai baloldali értékeket vállalja, de ettől többet mond.

Úgy vélte: a szocialistáknak és a liberálisoknak a szimbiózisa, mindkét pártnak veszteséget okozott. Problémát okozott szerinte az is: nem tudták eldönteni, hogy a progresszió milyen mértékben kontrollálható a hagyományos elvekkel.

Hangsúlyozta: nem tartja bajnak, hogy a pártnak nincs erős embere, véleménye szerint nincs is erre szükség. Inkább az eszmék tartsák össze a pártot – emelte ki az MSZP elnökhelyettese, aki szerint erőteljesebb fellépésre szükség lenne, azt azonban szerinte úgy kellene megvalósítani, hogy ne menjen a pluralizmus rovására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.