BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy ígéretek a fővárosnak

A programok „szűk keresztmetszete” a finanszírozás kérdése – Dugódíj jöhet

Budapestnek több támogatást kell biztosítani, és zöldebbé is kell tenni a fővárost, ám az nem tisztázott, milyen forrásból – ez a három megállapítás az, amelyben egységesnek tűnik mind a négy főpolgármester-jelölt programja. Két héttel a választás előtt a fővárosiakat olyan ígéretekkel is bombázzák, mint a gazdaságosabban működő BKV, az átlátható szerződéskötési gyakorlat, a fenntartható fejlődés vagy a jobb közbiztonság.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje már tavasszal jelezte: a prioritások megvannak, ám azok megvalósíthatóságáról csak némi „türelmi idő” után lehet beszélni. Idő kell ugyanis ahhoz, hogy áttekintsék Budapest anyagi helyzetét. Ha Demszky Gábor igazat mond, és nem üres a kassza, a most futó fejlesztések nem fognak leállni – állította Tarlós. Ez az óvatosság azonban nem akadályozta meg például abban, hogy egy minapi interjújában hét és fél milliárdos állami támogatás kiharcolását ígérje a BKV-nak.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.