BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Régiós siker lehet a földrengésvédelmi eszköz

A Star Seismic Europe Kft. olyan, Európában egyedülálló tudásanyagnak jutott birtokába az amerikai Star Seismic LLC-vel kötött licencmegállapodás során, mely rendkívüli költséghatékonyságot és nagyfokú biztonságot nyújt földrengésveszélyes területeken.

Erre a lehetőségre számos ország beruházói, statikusai, építészei felfigyeltek, így Romániától Törökországon át Szaúd-Arábiáig tucatnyi épület tervezése során használták már fel a cég úgynevezett kihajlásbiztos merevítő technológiáját (BRB, Buckling Restrained Brace). A vállalat 52 ország területére szerzett kizárólagos jogosultságokat, kínált megoldásai pedig kímélik a beruházók pénztárcáját, így 2012-ben kiemelkedő megbízásokra számítanak. A válság rendkívüli módon érintette nemcsak a hazai, de a teljes régió építőiparát, azonban az így kialakult költségérzékenységre mint lehetőségre tekint a magyar cég.

„Termékeinkkel kevesebb acélra, vasbetonra van szükség egy szerkezet megépítésekor, így nemcsak olcsóbb épületeket hozhatunk létre, de a fenntartható fejlődéshez is hozzájárulunk. Technológiánkkal több ezer kórház, iskola, toronyház, repülőtér, irodaépület, ipari létesítmény tehető biztonságosabbá a veszélyeztetett területeken. A földrengésvédelmi szakemberek úgy tartják: a földrengés nem öl, a rosszul tervezett épületek igen”– fogalmazott Bagó Zoltán, a Star Seismic Europe Kft. ügyvezetője.

A rendszer előnyei alapján nem csoda, hogy élénk az érdeklődés a BRB-technológia iránt. Törökországban például igen gyakoriak a komoly földmozgások, hazánk e technológiával is hozzá szeretne járulni a biztonságosabb épületek létrehozásához. A sikeres projekt és a növekvő ajánlatadások mellett a hazai szakembergárda Európa-szerte kiállításokkal, előadásokkal, tervezői segítségnyújtással dolgozik azon, hogy a technológia régiós sikertörténetté váljon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.