BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics: lehetnek elbocsátások a közszférában

Csak a vizsgálat lezárultát követően adható válasz arra, hogy mi a teendő a negyedik mobilszolgáltatóval, de a kormány elkötelezett abban, hogy az állami monopóliumhoz tartozó frekvenciakészlet a felhasználók igényeit maximálisan kielégítse – közölte Fónagy János a parlamentben.

Az államtitkár az MSZP-s Baja Ferenc azonnali kérdésére válaszolt; a szocialista politikus azt is kérte, hogy állítsanak fel egy nyílt szakmai fórumot arról, hogy milyen piaci esélyei lehetnek egy állami mobilszolgáltatónak; Fónagy erre annyit mondott: pontosan azért kéri az ellenzék türelmét, hogy felelősségteljes döntés születhessen.

Igazságos-e, hogy a 100 leggazdagabb adózó összesen 132 millió forint családi adókedvezményt vett igénybe 2011-ben, míg az alacsony keresetűek nem tudtak igénybe venni összesen 112 milliárd forintnyi kedvezményt – kérdezte a szintén MSZP-s Szekeres Imre Cséfalvay Zoltánt. Az államtitkár válaszában arról beszélt: a családi adózás nem azt jelentené, hogy az a gyerekek után egységesen járna, hanem azt, hogy az állam elismeri a nevelés költségeit. „Attól, hogy a gazdagabbak szegényebbek lesznek, a szegények még nem lesznek gazdagabbak” – mondta.

A jobbikos Hegedűs Lorántné Navracsics Tiborhoz intézett azonnali kérdést: igaz-e, hogy akár tízezer embert is elbocsáthatnak a közszférából. A miniszterelnök-helyettes a konkrét számot nem erősítette meg, de annyit elmondott, hogy a kormány célja a közszolgáltatások hatékony működtetése, ez pedig néha leépítésekkel, máskor üres munkahelyek megszüntetésével is járhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.