BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Martonyi: Érzékeny szakaszba került a kapcsolatunk Romániával

Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarország és Románia folytatja a partnerségi együttműködését, és tovább is akarják azt fejleszteni, ebben egyeztek meg román kollégájával hétfőn.

A tárcavezető megbeszélést folytatott román partnerével, Titus Corlateannal, majd a tárgyalás után tartott közös sajtótájékoztatójukon kiemelte, az elmúlt hónapokban "érzékeny szakaszba kerültek" a két ország kapcsolatai, emiatt "többen éreztük úgy, hogy veszélybe kerülhetnek" az utóbbi években elért eredmények. Magyarország és Románia kapcsolataiban azonban továbbra is a közös érdekeknek kell meghatározónak lenniük - mutatott rá.

Titus Corlatean emlékeztetett: a két ország 10 éve írt alá stratégiai partneri nyilatkozatot, és "minden viszonylatban" meg kell erősíteni ezt az együttműködést Magyarország és Románia között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.