BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhalasztották az MVM-per megkezdését

A Kaposvári Törvényszék bírája hétfőn márciusra halasztotta a Kocsis István volt vezérigazgató, és öt társa ellen indított MVM-per megkezdését. A vádlottak védői közül pedig többen alaptörvény-ellenesnek tartották, hogy a büntetőügyet a Kaposvári Törvényszéken tárgyalják, és kezdeményezték annak áthelyezését.

A bíró azért napolta el a tárgyalást, mert az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlott hiányozott a hétfői tárgyalásról, a másodrendű vádlott pedig későn kapta meg az iratokat. Az MVM-perben Kocsis Istvánt, a cég korábbi vezérigazgatóját és öt társát bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja az ügyészség.

A per hétfői kezdőnapján több védő is alaptörvény-ellenesnek ítélte, hogy a MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel kapcsolatos újabb büntetőügyet a Kaposvári Törvényszéken tárgyalják. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Fővárosi Törvényszék elnökének indítványára korábban úgy határozott, hogy az ügy ésszerű időn belüli elbírálásának érdekében az eljárás lefolytatására a Kaposvári Törvényszéket jelöli ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.