BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét börtönbe kerül Adrian Nastase

Visszakerül a börtönbe a feltételesen szabadlábon lévő Adrian Nastase volt román miniszterelnök, miután - lakásfelújításával összefüggő - utolsó korrupciós perében hétfőn jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte őt a legfelső bíróság.

Nastasét 2013 márciusában helyezték feltételesen szabadlábra, miután egy - illegális kampányfinanszírozással összefüggő - másik ügyben kiszabott kétéves börtönbüntetésének harmadát letöltötte. A mostani és a régi ítélet összevonásáról az ítéletvégrehajtásban illetékes bukaresti törvényszék fog döntetni. A joggyakorlat szerint az elítéltnek a nagyobbik büntetését kell letöltenie, így Nastase várhatóan ismét börtönbe kerül, hogy letöltse a súlyosabb, négyéves ítélet legalább egyharmadát.

A Zambaccian (ebben az utcában található a Nastase-villa) név alatt ismertté vált perben az ügyészek azzal vádolták a volt kormányfőt, hogy 2002 és 2004 között 630 ezer euró értékben fogadott el ajándékot lakása felújítására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.