BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fegyveres invázióval jönnek az oroszok - állítja az ukrán belügyminiszter

Az ukrán belügyminiszter fegyveres invázió elkövetésével vádolt meg orosz katonákat pénteken reggel, konkrétan azzal, hogy blokád alá vették a krími Szevasztopol repülőterét – jelentette a RIA Novosztyi pénteken reggel.

Arszen Avakov hangsúlyozta, noha közvetlen erőszakos konfrontációra nem került sor, az ügyet diplomáciai szinten kell elrendezni, még mielőtt fegyveres összecsapások törnének ki. Ha kiderül, hogy hírek a fekete-tengeri orosz flotta jelenlétéről a repülőtéren igazak, az közvetlen dacolást jelentene az ukrán ideiglenes hatóságok azon követelésével, hogy az orosz csapatok ne hagyják el a körletüket. 

Avakov szerint a repülőtér területét péntek éjjel egy órakor kiürítették a „kozákok” és teherautókra ülve távoztak. Majd fél kettőkor 119 fegyveres katona érkezett, nyilvánvalóan az orosz fegyveres erőkhöz tartoztak. A katonák nem voltak hajlandók válaszolni az ukrán belügyminisztérium tisztjeinek arra a kérdésére, hogy kik ők és van-e engedélyük a repülőtéren tartózkodniuk. „Úgy értékelem, ami történik, az fegyveres invázió és megszállás” – tette hozzá. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.