BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új fejlemény: megtalálhatták a maláj gép darabjait

A legfrissebb műholdképek szerint elképzelhető, hogy az eltűnt maláj gép részeit fedezték fel az elmúlt órákban. A képek alapján 122 tárgyat lehet látni az Indiai-óceán déli részén, a víz felszínén  - közölte Hishammuddin Bin Hussein, a malajziai közlekedési miniszter szerdán. A tárgyak körülbelül 400 négyzetkilométeren terülnek el - tette hozzá a miniszter.

Kiemelte, a felvételeken látható tárgyakat Perth közelében vélték felfedezni. A miniszter szerint nem teljesen biztos, hogy az eltűnt maláj gép roncsai-e ezek, de a kutatáshoz egy új vezetőt hívott segítségül- adta hírül a CNN.

Ahogy azt korábban megírtuk, az ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott azt közölte, hogy a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt kénytelenek voltak beszüntetni a keresést, de a mai napon újraindítják az Indiai-óceán déli részén való kutatást, amiben 12 repülő vesz részt.

Lényeges előrelépés az is, hogy mára megérkezik egy eszköz az Egyesült Államokból, ami a repülőgépek fekete dobozának jeleit érzékeli.

A maláj miniszterelnök, Nadzsib Razak hétfő esti rendkívüli sajtótájékoztatóját bejelentette, hogy a brit légibaleset-vizsgáló hatóság és az Inmarsat műholdcég vizsgálatokat végzett és az elemzéskből kiderült, hogy az utasszállító gép utolsó pozíciója az Indiai-óceán közepére tehető. A családtagokkal azonban közölték, hogy több mint valószínű, hogy nincs túlélője a maláj járatnak.

A Malaysia Airlines MH-370-es járata március 8-án indult Kuala Lumpurból Pekingbe, amikor eltűnt út közben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.