BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymillió felett a szíriai menekültek száma Libanonban

A Szíriából Libanonba menekülők száma az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának (UNHCR) közleménye szerint elérte az egymilliót.

A közlemény kiemeli, hogy a szíriai polgárháborúból elmenekülő emberek száma folyamatosan növekszik, ezért az erőforrások fogyása és a szétszakadás komoly következményekkel járhat. Ezzel az ország 4,5 milliós vallásközösségei között felmerülő feszültségre utalt.

A szíriai konfliktus után 3 évvel Libanonba menekült a legtöbb szíriai állampolgár és ez a folyamat korántsem állt meg.

"Figyelemreméltó Libanon nagylelkűsége, de ennek lassan vége lesz. A menekültek koncentrációja nemzetközi szinten egyedülálló. Nem engedhetjük meg azt, hogy egyedül viselje ezt a terhet" - közölte António Guterres, az ENSZ menekültügyi főbiztosa. A főbizottság kiemelte, körülbelül 400 ezren lehetnek azok a szíriai menekültek, akiket még hivatalosan nem is vettek számításba.

A BBC News cikke szerint, Jordániában 668 ezer, Törökországban 589 ezer, míg Irakban 220 ezer szíriai menekültet tartanak számon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.