BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több német nyugdíjas él külföldön

A Süddeutsche Zeitung jelentése szerint azoknak a németeknek a száma, akik a nyugdíjukat külföldön veszik fel, csaknem megkétszereződött 1993 óta. Tavaly 220 ezer német nyugdíjasnak utalták át külföldre a nekik járó nyugdíjat, a német nyugdíjbiztosítás (DRV) statisztikai adatai szerint. 

A külföldön élő német nyugdíjasok száma 1993-ban még csak 120 ezer volt. A német nyugdíjasok különösen Svájcot és az Egyesült Államokat kedvelik. Ezekbe az országokba a DVR adatai szerint havonta egyenként mintegy 25 ezer nyugdíjat utaltak át. A harmadik helyen Ausztria szerepelt 22 ezer nyugdíjátutalással.

Azok a külföldiek pedig, akik Németországban dolgoztak, hazatérnek. Spanyolország a negyedik helyen szerepelt a német nyugdíjasok körében, ahová az eltelt tíz évben 65 százalékkal növekedett az oda átutalt nyugdíjak száma, amely 19 ezerre bővült. A ranglistán Franciaország, Kanada, Ausztrália és Hollandia következett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.