BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajtóvadászat az elrabolt diákok után

Izraelben csütörtök este elraboltak három fiatalkorú fiút a ciszjordániai Gus Ecionból - írja a CNN. Az egyik fiú amerikai állampolgár, így az Amerikai Egyesült Államok kitüntetett figyelmet fordít az eseményekre. Gyanúba keveredett a palesztin parlament elnöke, Aziz Dweik, a gázai Hamász terrorszervezet tagja, akit hétfőn letartóztattak.

A csütörtök éjjel elrabolt három izraeli fiatal felkutatása érdekében eddig 150 embert vettek őrizetbe szombat estig. A letartóztatások második felében az izraeli hadsereg összes ciszjodrániai Hamász vezetőjét őrizetbe vették. Azokat tartóztatják le, akiknek lehet információjuk az elrabolt fiúk hollétéről.

A harcok vasárnap késő este sem csillapodtak, hiszen Gázából két rakétát lőttek Askelónra, melyeket végül a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott. Ezután az izraeli légierő 5 célpontot támadott meg, ekkor a palesztinok 4 sebesültről számoltak be.

A CNN legfrissebb információi szerint behívták a tartalékos katonákat is, így mozgósítva minden lehetséget erőt, akik elősegíthetik a tizenévesek felkutatását.

Izrael miniszterelnöke, Benjámin Netanjahu az emberrablásért a Hamászt tette felelőssé. Később közölte, hogy súlyos következményei lesznek az emberrablásnak - írja a CNN.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.