BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU is nyomást gyakorol a román kormányra

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) szolidaritásáról biztosította a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) és elnökét, Kelemen Hunort, a román kormány miniszterelnök-helyettesét a Minority SafePack nevű kisebbségi európai polgári kezdeményezés ügyében kialakult kormányzati szintű nézeteltérésben - közölte hétfőn az RMDSZ hírlevele.

"Románia olyan érvekkel indokolta perbe lépési kérelmét az Európai Bíróságon, amelyek a huszadik század elejére jellemző merev szemléletet és idejétmúlt nemzetállami reflexeket tükröznek (...) Bízunk abban, hogy a Victor Ponta vezette román kormányban lesz annyi bölcsesség, hogy visszavonja keresetét" - fogalmazott az RMDSZ honlapján közzétett állásfoglalásában Hans Heinrich Hansen, az európai kisebbségek ernyőszervezetének elnöke, arra utalva, hogy Románia a kisebbségekkel szemben avatkozott be a Minority SafePack ügyében indult luxemburgi perbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.